Eva regelde spoedzorg bij complicaties na een bevalling

Suzanne en Sven konden hun geluk niet op. Ze hadden al een zoontje van twee jaar. En na een voorspoedige bevalling ook nog een dochtertje. Maar al snel verandert de roze wolk in een donderwolk. Suzanne krijgt een ernstige bloeding en wordt met spoed geopereerd. Ze overleeft op het nippertje maar ze is behoorlijk verzwakt en mag zes weken niet tillen. Het gezin is ernstig onthand. Sven moet weer fulltime gaan werken. Dit is niet te combineren met de verzorging van de kinderen. Gelukkig bieden familie en vrienden hulp. En de oudste gaat vaker naar de kinderopvang. Maar op de momenten dat iedereen aan het werk is, komt de verzorging toch op Suzanne neer. Alleen, zij ligt op bed en kan niets doen.

Geen thuiszorg, wat nu?

Sven en Suzanne kloppen aan bij het Wmo-loket van hun gemeente. Ze hopen dat ze in aanmerking komen voor thuiszorg. Maar helaas, ze voldoen niet aan de voorwaarden. Suzanne lijdt namelijk niet aan een psychiatrisch ziektebeeld en de kinderen worden niet verwaarloosd. Na twee weken tobben is er nog steeds geen oplossing.

Eva heeft het geregeld; iedereen blij

Het gezin nam contact op met de zorgverzekering. Die verwees door naar Eva regelt! Gelukkig weet Eva de weg, want in dit gezin was snel hulp nodig. Eva regelt! vroeg via de gemeente een spoedindicatie aan. Er kwam een zorgverlener in huis. En de wijkverpleegkundige werd ingeschakeld voor de persoonlijke verzorging van Suzanne. Sven kon zo met een gerust hart naar zijn werk. En Suzanne herstelde dankzij de hulp in alle rust voorspoedig van haar operatie. Daarmee keerde de rust binnen het gezin snel terug. Dankzij de hulp aan huis waren Suzanne en Sven geholpen en konden zij snel weer genieten van hun jonge gezinnetje.