Eva regelde een betere balans voor Mark

Mark is single en woont bij zijn moeder Corry. Zij is een sprankelende dame die er graag keurig uitziet, elke week naar de kapper gaat en alleen versbereid voedsel wil eten. Maar Corry wordt ouder en begint te kwakkelen. Ze is steeds vaker verward en in paniek door haar beginnende dementie. Dan belt ze hem op zijn werk, soms meerdere keren per dag. Haar grenzen vervagen en ze wordt steeds veeleisender. Meestal lukt het Mark om haar te kalmeren, maar het gebeurt ook dat hij naar huis moet. Mark staat er alleen voor want zijn broers en zussen wonen verder weg en hebben hun eigen zorgen.

Marks werkgever kan het niet meer aanzien

Op zijn werk valt het op dat Mark steeds vaker door zijn moeder geclaimd wordt. Marks werkgever maakt zich zorgen dat het hem te veel wordt en schakelt Eva regelt! in. De eerste stap is een familiebijeenkomst. Marks broers en zussen blijken niet van de problemen van Mark op de hoogte. Mark praatte er niet over, omdat hij vond dat hij het moest aankunnen. En dat zij zelf maar moesten zien dat moeder achteruit ging. Maar omdat hij ervoor zorgde dat alles piekfijn in orde was, hadden de anderen geen idee.

De zorg beter verdeeld, dat geeft rust

Mark heeft niet alleen zijn hart kunnen luchten bij zijn broers en zussen; er is ook een verdeling gemaakt om Mark te ontlasten. De anderen nemen taken van hem over. Daar maakten ze samen een planning voor. Nu komt niet meer alle zorg op Mark neer en de broers en zussen communiceren daardoor onderling ook meer. Mark had overigens zelf ook een briljant idee: hij organiseerde een high tea voor Corry en de dames uit de straat. Met als resultaat dat Corry meer aanloop heeft en niet altijd meer een beroep op Mark doet. Marks werkgever ziet dat de situatie verbeterd is: ‘Mark weet nu dat het thuis goed geregeld is en dat geeft rust. Het risico dat hij uitvalt is stukken kleiner. Daarom schakelen wij in dit soort situaties Eva regelt! in.’