passende persoonlijke verzorging voor Joke

De man van Joke overlijdt onverwachts. Voor het overlijden was ze al wat vergeetachtig en viel het de familie op dat ze verhalen verzon. Nu haar man is weggevallen, blijkt dat de situatie verergert. Joke huilt de hele dag en heeft geen structuur. Het is nog niet duidelijk hoe dat komt. Is het het trauma, beginnende dementie of komt het door de TIA’s die ze eerder had? Joke claimt haar zoon Jasper, die zich genoodzaakt voelt om 24 uur per dag bij haar te zijn. Jasper is ten einde raad, want hij weet niet hoe het verder moet.

Met een wlz-indicatie is langdurige zorg geregeld

Dankzij de huisarts komt er een diagnose. Joke lijdt aan beginnende alzheimer in combinatie met emotionele reactie door niet aangeboren hersenletsel. Joke komt niet in aanmerking voor opname, maar krijgt wel een wlz-indicatie voor langdurige zorg. Eva regelt! inventariseerde vervolgens de mogelijkheden voor Joke vanuit de zorgverzekering en wettelijke regelingen. Joke kreeg persoonlijke verzorging en een alarmvoorziening en gaat acht dagdelen per week naar de dagbesteding. Ook vroeg Eva regelt! taxivervoer aan. Als ze nu ergens op bezoek wil gaan, dan kan ze dat zelfstandig. Haar dochter is met behulp van de notaris aangesteld als mentor en bewindvoerder.

Minder zorgen door de juiste zorg

Jasper: ‘Mede dankzij Eva regelt! zijn zaken snel in gang gezet en wist ik waar mijn moeder recht op heeft. Dat zij nu bij de zorgverleners in beeld is en de juiste zorg krijgt, is een hele geruststelling. Ik kan me ook weer op mijn werk en mijn eigen gezin concentreren. En met mijn moeder gaat het stukken beter. Dat is voor mij een zorg minder. Ik raad anderen in zo’n situatie ook een mantelzorgmakelaar aan. Eva regelt! weet de weg naar instanties en kent alle regels en voorzieningen. Omdat ik in Zeeland woon, kwam ik bij Eva regelt! terecht en daar ben ik nog altijd blij om.’